Tuesday, April 24, 2012

Το Υλικό του Υπολογιστή... με εικόνες!

Θέλετε να διδάξετε το υλικό του υπολογιστή με απλά λόγια; Έχετε ξεμείνει μήπως με κάποιο από τα αρχαιολογικά βιβλία "Συντήρηση Η/Υ" που δίνονται στα ΕΠΑΛ; Είναι δύσκολο να μιλάει κανείς για Windows... 98 το 2012. Για να μην πούμε ότι δεν είναι δυνατόν να διδάξετε συντήρηση λογισμικού (στο οποίο ουσιαστικά αναφέρεται το μάθημα) χωρίς να διδάξετε πρώτα το το υλικό του υπολογιστή. Καθώς το αντίστοιχο μάθημα καταργήθηκε μαζί με τα ΤΕΕ, αναγκαστικά η ύλη του συνδυάζεται με αυτή του μαθήματος της συντήρησης.
Σε κάθε περίπτωση όμως, αν θέλετε ένα οδηγό στα εσωτερικά του PC - και μάλιστα γραμμένο με ενδιαφέροντα και γλαφυρό τρόπο - κατεβάστε την πρώτη έκδοση του φυλλαδίου:

To Υλικό του Υπολογιστή με Εικόνες

Μελλοντικά το κείμενο θα εμπλουτιστεί με:

  • Πως λειτουργεί - Αρχές λειτουργίας των βασικών εξαρτημάτων του Η/Υ
  • Εγκατάσταση και Συντήρηση Λογισμικού

Το κείμενο διατίθεται φυσικά με άδεια Creative Commons και αν θέλετε να το τροποποιήσετε μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή odt από εδώ.


3 comments:

ckoul said...

Καταπληκτική δουλειά Μανόλη, συνέχισε το ίδιο δυνατά! :)

Emmanuel Ninos said...

Eυχαριστούμε Μανόλη!
Αν και δεν είμαι καθηγητής πληροφορικής, θα το συστήσω στους μαθητές μου, αφού έτσι κι αλλιώς μιλάμε για θέματα τεχνολογίας.

Manolis Kiagias said...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Το βιβλίο αυτό θα συνεχιστεί όπως γράφω και στο άρθρο ώστε από το επόμενο σχολικό έτος να το χρησιμοποιήσω εξ'ολοκλήρου για το μάθημα της Συντήρησης.